facebook tracking

Fra elektriker til selger - Andreas fant sin sanne karrierevei

Møt Andreas. 

Han startet karrieren sin etter videregående som svakstrømselektriker og telekommunikasjonsmontør. Etter 2,5 år i læretid og med et fagbrev i hånden fant han ut at det kanskje ikke var dette han hadde lyst å jobbe med resten av livet. Han ville heller jobbe med forretningsrelaterte ting, men hvordan skulle han komme seg videre fra der han var?

Så begynte han med salg. Først med nettverksmarkedsføring som en hobby ved siden av andre jobber. Det var spennende og lærerikt, men tidskrevende. Han hadde lyst å fortsette med salg og valgte derfor å ta salgskarrieren et skritt videre og jobbe med det på heltid.


Lærer salg fra starten i Mogi Sales

Som Salgskonsulent i Mogi Sales jobber Andreas med salg og markedsføring over telefon. Han beskriver jobben som at han prater med forskjellige personer, fungerer som en rådgiver og anbefaler bærekraftige produkter som er bedre tilpasset deres behov.

- Denne jobben er utmerket i forhold til retningen jeg ser etter, og det er et fint sted å lære salg fra starten.

Det han liker best med jobben er det å ha kontakt med andre mennesker.

- Jeg er veldig glad i å ha dialog med folk, så det er tilfredsstillende å få gjøre det hver dag. Det gjør at arbeidsdagen blir mer variert, og du vet aldri hvem du vil møte på telefon.

 

DSC_0962_3.png


 

Fått et nytt perspektiv på salg

Andreas har hatt en bratt læringskurve og lært mye under den forholdsvis korte perioden han har jobbet med salg.

- Jeg har fått et helt annet perspektiv på hva salg handler om. Tidligere trodde jeg at det var relativt enkelt å lære «alt» innenfor salg, men nå forstår jeg at det er mye større enn så. Salg er en helt egen verden. Det er mange små ting som gjør den store forskjellen, og det er masse å lære.

Mye av det han har lært ved å jobbe med salg kan han også bruke utenfor jobben. Han føler at han har blitt mer utadvendt med nye mennesker og er mer trygg i seg selv i vanskelige situasjoner.

 

Spennende utfordringer hver dag

Salg er morsomt og lærerikt, men også utfordrende. Når alt går bra er det en skikkelig selvtillitsboost, men det kan være krevende når det går mindre bra.

- Du må alltid være forberedt på at dagen kan by på utfordringer og vanskelige situasjoner. Jeg forbereder meg ved å skrive ned ideer hjemme og tenke igjennom ting som jeg har lært tidligere.

Det fantastiske med salg er at du alltid kan bli bedre, det finnes alltid nye nivåer å strekke seg mot. Når du jobber med salg må du se hver dag som en læremulighet hvor du får trene på ting du kan og ting du ikke kan, for å hele tiden utvikles og bli tryggere i rollen som selger.

 

DSC_0976_5.png


 

Godt samhold og god oppfølging i Mogi Sales

For Andreas er det viktig å trives på arbeidsplassen.

- Det beste med Mogi Sales er kollegene og samholdet. Det er veldig godt samhold i hele bedriften. Vi er kolleger, men vi er også gode venner på fritiden, hvilket jeg synes er hyggelig. Alle bidrar til at vi skal ha det bra på jobb.

Det er også viktig med faglig utvikling og et støttende miljø.

- Jeg vil beskrive Mogi Sales som en forståelsesfull arbeidsplass. Du får alltid tett oppfølging fra ledelsen og støtte og hjelp fra kolleger, uansett hvilket nivå du er på salgsmessig. I salg er det alltid mulig å bli bedre, og Mogi Sales er et fint sted å utvikle seg på. 

Har du lyst på en salgskarriere?

Connect med oss og følg med på ledige stillinger ved å klikke her nede. Vi er stadig på jakt etter nye salgstalenter.

Jeg er interessert
Teamtailor

Karrierenettsted fra Teamtailor