facebook tracking

Nicolai tok salgskarrieren et skritt videre og ble Salgsleder

Nicolai har siden februar 2018 jobbet som Salgsleder på deltid i Mogi Sales. Følg med på karrieren hans så langt og arbeidshverdagen som Salgsleder.

Når Nicolai var ferdig på videregående visste han ikke helt hva han hadde lyst å gjøre i livet. Han bestemte seg for å ta et friår for å jobbe, søkte på noen forskjellige jobber, og ble til slutt rekruttert som telefonselger til et salgsselskap. Nå skulle han lære salg!

Nicolai trivdes veldig godt i arbeidsmiljøet, syntes at jobben var lærerik og merket at salg var noe som passet ham. Det var nytt og spennende å selge over telefon, og han følte at han fikk mye ut av det. Etter et par år valgte han derfor å fordype seg innenfor salg med en utdanning.

- Jeg trivdes veldig godt med salg og ønsket mer faglig dybde og teori, så jeg begynte på en bachelor i Markedsføring og salgsledelse på Markedshøyskolen, det som nå heter Høyskolen Kristiania. Studiet inkluderer fag innenfor markedsføring, salgsteori, strategi og ledelse.


Kombinerer studier med jobb

Selv om Nicolai fikk verdifull kunnskap fra skolen ønsket han flere muligheter til å ta det ut i praksis.

- Jeg vil si at når det kommer til salg så holder det ikke å bare studere teorien, det viktigste er å få praktisk erfaring.

Nicolai jobbet deltid som selger ved siden av studier de første to og et halvt årene av hans bachelor. I jobben kunne han ta i bruk mye av det han lærte på skolen, og utviklet seg som selger. Samtidig var han nysgjerrig på ledelse, og ønsket mer erfaring innenfor det feltet.

- Det som interesserer meg med ledelse er å se utviklingen hos andre. Som leder har man muligheten til å være med på og bidra til utviklingen hos selgerne, og gjennom dette skape bedre resultater.

Så tok Mogi Sales kontakt og presenterte en deltidsstilling som Salgsleder, en mulighet som kunne kombineres med studier. Nicolai søkte ikke ny jobb aktivt i denne perioden, men ble nysgjerrig på å høre mer om stillingen. Etter en rekrutteringsprosess med flere intervjurunder fikk han et tilbud og startet i den nye jobben i februar.

DSC_0719_2bw.JPG

Jobber med operativ ledelse og utvikling

I den nye jobben får Nicolai utvikle andre selgere samtidig som han utvikler seg selv. Hans rolle er hovedsakelig operativ, hvilket innebærer å styre kveldsskiftet og bidra til at selgerne gjør en god jobb og utvikler seg.

- En vanlig arbeidsdag er variert, men har også noen faste rutiner. Før kveldsskiftet starter lager jeg kaffe og sørger for at det finnes kopper og glass til kaffe og vann. Jeg planlegger også kvelden sammen med mine lederkolleger, hvilket kan innebære å sette opp mål og forberede konkurranser.

Etter at selgerne er på plass ligger hovedfokus på å coache og motivere. Nicolai sørger for at selgerne er mentalt tilstedeværende, at de har energi og fokus. Han lytter på selgernes samtaler, kommer med tips og tilbakemeldinger, og holder oppstarter på spesifikke temaer innenfor salg og motivasjon. Han bidrar med egne ideer og får mye frihet i jobben sin.

- Det som er mest spennende og morsomt er å jobbe mot et konkret mål for hele gruppen. Det er gøy å kunne påvirke utfallet og resultatene hos andre gjennom min rolle og det jeg gjør som leder. Det har vært en bratt læringskurve, og jeg har lært veldig mye om ledelse på kort tid ved å erfare hva som fungerer og ikke fungerer i min rolle som Salgsleder. Det fungerer for eksempel å gå frem som et godt eksempel og være en god rollemodell. Jeg har lært viktigheten av å være engasjert selv, fordi jeg merker at det smitter på selgerne.

Å jobbe med salg og ledelse er dog ikke alltid enkelt, og innebærer også noen utfordringer.

- Det vil alltid være perioder med mindre bra resultater, og da kan det være utfordrende å snu resultatene og få opp motivasjon og fokus hos selgerne. Motivasjon og fokus er noe vi må jobbe med hele tiden for å skape så gode forutsetninger som mulig.  

P1020656_2bw.jpg

Mogi Sales som arbeidsplass

For Nicolai er det viktig å jobbe i et profesjonelt selskap med gode verdier. Mogi Sales er et relativt nytt selskap, men har et solid fundament i ledelsen som har mange års erfaring innenfor bransjen.

- Det beste med å jobbe i Mogi Sales er at det er et veldig godt arbeidsmiljø, både faglig og sosialt. Mogi har også en dyktig toppledelse som bryr seg om arbeidsmiljøet og de ansatte, og er veldig gavmilde når det kommer til sosiale arrangement. Samtidig har vi et godt støtteapparat som gir oss ledere god støtte på forskjellige områder.

P1020670_3bw.jpg

Mogi Sales har ambisjoner om å vokse fremover, og Nicolai syns det er spennende med mulighetene som kommer med det. 

 - Jeg så på det som en god karrieremulighet å utvikle meg som Salgsleder på deltid samtidig som jeg fullførte min Bachelor, og Mogi Sales er et bra sted å gjøre det på. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av selskapet gjennom rekrutteringsprosessen og min første tid i rollen, og ser frem til fortsettelsen. Det lønte seg å ta sjansen.

 

Har du lyst på en karriere innenfor salg eller salgsledelse? Vis interesse og følg med på nye stillinger ved å klikke her nede! 

Jeg er interessert!
Teamtailor

Karrierenettsted fra Teamtailor